Yoga en meditatie

Yoga

Yoga, het beoefenen van de asana’s is één van de treden van het 8-voudige pad van Patanjali, de geestelijke vader van de yoga. Het beoefenen van de asana’s is een eeuwenoude methode om soepel en gezond te blijven.  Naast het uitvoeren van de asana’s beoefenen we ook de ademhaling (Pranayama) om beter en rustiger te leren ademhalen.

Bij gezondheid en fysieke klachten bijvoorbeeld, rugklachten, stress, ademhalingsklachten is het goed om yoga te beoefenen. Na een aantal lessen zal je verbetering ervaren in je algehele welzijn.

Yoga houdt gezonde mensen gezond, het blokkeert de ontwikkeling van ziekten en het helpt bij het herstellen van een slechte gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

Najaars yoga-retreat

Deze yoga dag is verplaatst naar zaterdag 8 oktober. We organiseren weer een heerlijke najaars yoga retreat op de boerderij in Soest.

Wil je meer dan alleen asana’s beoefenen? Deze najaars yoga retreat staat in het teken van het 8- voudige pad van Patanjali, de geestelijke vader van de yoga. Op deze dag gaan we yoga beoefenen, ademhalingsoefeningen, meditatie en gaan we het hebben over de yama’s en niyama’s. Een dag gevuld met groei en bewustwording.

Op deze prachtige plek maak je kennis met de richtlijnen van yoga;

Yama’s: dingen waarvan we ons moeten onthouden
Niyama’s: dingen die wij in acht zouden moeten nemen
Asana’s:  yogahoudingen
Pranayama: ademhalingsoefeningen
Pratyahara: het terugtrekken van de zintuigen
Dharana: concentratie
Dhyana: meditatie
Samadhi: bevrijding

Een dagje bijkomen, delen en ontspannen. Gun jezelf eens een dagje helemaal vrij, helemaal voor jezelf. Een cadeautje voor je lichaam en geest.

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Kosten: €95.00, kom je samen dan betaal je €175.00

Wil je erbij zijn en kun je voor jezelf een dagje vrijmaken? Meld je dan aan via de agenda voor 17 september.

Fijn je te ontmoeten op deze dag.

Warme yogagroet,

Conja Hopman

Schrijf je in

Yogales in school “De Bonte Koe ” Nieuwland

Elke woensdagavond geef ik yogales in de School “De Bonte Koe” nr.1 in Nieuwland, Amersfoort.
Yoga is voor iedereen. Ervaring heb je niet nodig.

1ste groep is van 18.45 uur tot 19.45 uur
2de groep is van 20.00 tot 21.00 uur.

Kom gerust een gratis yogales meedoen en ervaar of yoga iets voor je kan betekenen.  Meld je aan via info@conjahopman.nl of schrijf je in!

Tarieven 2022
Je 1ste les is gratis
Vanaf 1 juni 2022 gelden deze tarieven.
Een losse les €13,50
Een maandkaart vanaf de 1ste € 52,00
Een 10-rittenkaart €127,50 deze is 3 maanden geldig vanaf je eerste les.

Ik zie je graag op mijn yogales.

Meditatie

We horen steeds meer dat mensen gaan mediteren. Voor sommige betekent dit dat men gaat zweven en niet meer met beide voeten op de aarde staat. In ons dagelijks leven zijn we zo druk met alle ballen hoog te houden, hierdoor  komen we vaak niet toe aan onszelf. We slapen slecht, omdat het denken nog steeds sterk actief is. Dit heeft vaak het gevolg dat men de volgende dag meer stress ervaart om de dagelijkse werkzaamheden uit te voeren.

Meditatie is eigenlijk het tot rust brengen van de geest en hieruit ontstaat het tot rust brengen van het lichaam. Een rustige geest is niet alleen voor jezelf beter, maar ook voor de mensen om je heen. Als je zelf rustiger bent, kun je beter nadenken, zeg je dingen die rustiger en vriendelijker bij de ander overkomen dan als je gestrest bent. Je bent je bewuster van de keuzes die je maakt en je ervaart minder stress. Dit heeft weer vele voordelen voor het lichaam zelf.

Als je het kunt opbrengen is het goed om dagelijks te beginnen met 10 min stil te zijn, doe je ogen dicht en richt je aandacht op je ademhaling. Dit is al een moeilijk opgave voor velen, maar als je dit regelmatig doet, zul je na een tijdje merken dat het z’n vruchten af gaat werpen.