Yoga, filosofie en meditatie

Yoga en bewustzijnsgroei

Yoga, het beoefenen van de asana’s is één van de treden van het 8-voudige pad van Patanjali, de geestelijke vader van de yoga. Het beoefenen van de asana’s is een eeuwenoude methode om soepel en gezond te blijven.  Naast het uitvoeren van de asana’s beoefenen we ook de ademhaling (Pranayama) om beter en rustiger te leren ademhalen.

Bij gezondheid en fysieke klachten bijvoorbeeld, rugklachten, stress, ademhalingsklachten is het goed om yoga te beoefenen. Na een aantal lessen zal je verbetering ervaren in je algehele welzijn.

Yoga houdt gezonde mensen gezond, het blokkeert de ontwikkeling van ziekten en het helpt bij het herstellen van een slechte gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

Yogales in school “De Bonte Koe ” Nieuwland

Elke woensdagavond is er Hatha yoga in de School “De Wonderboom.
De Bonte Koe nr.1 in Nieuwland, Amersfoort.
Ervaring heb je niet nodig, yoga is er voor iedereen.

1ste groep is van 18.45 uur tot 19.45 uur
2de groep is van 20.00 tot 21.00 uur.

Vanaf maandag 15 januari 2024 start er een nieuwe groep yoga, filosofie en meditatie van 19.00 uur tot 21.00 uur. Deze les bestaat uit het beoefenen van de asana’s, meditatie en filosofie, ook wel bewustzijnsgroei genoemd. We behandelen het 8- voudige pad van Patanjalie en een reeks van onderwerpen die je helpen meer bewuster te worden in je persoonlijke spirituele groei.
Ook in de school op “De Bonte Koe”1 te Amersfoort.

Kom gerust een gratis yogales meedoen en ervaar of yoga iets is wat bij je past. 

Tarieven 2023
Je 1ste les is gratis
Een losse les €13,50 euro. Vanaf 1 januari 2024 betaal je €15,00 euro voor een losse les.
Per maand 1 uur yogales op de woensdagavond: €46,50, deze graag op de 1ste van de maand te voldoen.
Wil je meer diepgang op de maandagavond 2 uur les dan betaal je per maand: €59.00 euro, Dit bedrag op 1ste van de maand te voldoen. Dit bedrag is gebaseerd op 22 lessen tot 31 juni 2024.

Mocht door omstandigheden de yogalessen niet door kunnen gaan, dan kun je het bedrag van €10,75 op het bedrag van €46,50 inhouden.  Hierover zal je tijdig geïnformeerd worden.
Als er feestdagen zijn die op de woensdag vallen kan het eventueel mogelijk zijn dat de yogalessen verplaatst worden naar een andere dag, zodat je toch je yogales kunt bijwonen. Dit hoor je natuurlijk tijdig.

Ik zie je graag op mijn yogales.

Meld je aan via info@conjahopman.nl of schrijf je in!

Meditatie

We horen steeds meer dat mensen gaan mediteren. Voor sommige betekent dit dat men gaat zweven en niet meer met beide voeten op de aarde staat. In ons dagelijks leven zijn we zo druk met alle ballen hoog te houden, hierdoor  komen we vaak niet toe aan onszelf. We slapen slecht, omdat het denken nog steeds sterk actief is. Dit heeft vaak het gevolg dat men de volgende dag meer stress ervaart om de dagelijkse werkzaamheden uit te voeren.

Meditatie is eigenlijk het tot rust brengen van de geest en hieruit ontstaat het tot rust brengen van het lichaam. Een rustige geest is niet alleen voor jezelf beter, maar ook voor de mensen om je heen. Als je zelf rustiger bent, kun je beter nadenken, zeg je dingen die rustiger en vriendelijker bij de ander overkomen dan als je gestrest bent. Je bent je bewuster van de keuzes die je maakt en je ervaart minder stress. Dit heeft weer vele voordelen voor het lichaam zelf.

Als je het kunt opbrengen is het goed om dagelijks te beginnen met 10 min stil te zijn, doe je ogen dicht en richt je aandacht op je ademhaling. Dit is al een moeilijk opgave voor velen, maar als je dit regelmatig doet, zul je na een tijdje merken dat het z’n vruchten af gaat werpen.