06-50295125 info@conjahopman.nl

Conja Hopman Praktijk voor Yoga en bewustzijnsgroei

massage amersfoort conja hopman yoga meditatie filosofie - Logo 200px x 200px van lotus met paar en oranje en verschillende transparanties

Esoterische wijsbegeerten, bewustzijnsgroei voor beginners

 

Esoterische wijsbegeerten is een moeilijk woord voor zelfontwikkeling en leren kijken in je eigen spiegels.
Op weg gaan met deze filosofie, dus ook wel esoterische wijsbegeerten genoemd, betekent naar jezelf kijken. Niet op de manier zoals je in de spiegel kijkt om te kijken of je haar wel goed zit. Deze spiegel toont ons niet onze buitenkant, maar onze innerlijke spiegel.
Je leert in deze spiegel kijken en ontdekt het beeld van iemand die zijn eigen ideeën heeft over de begrippen zoals inzicht, verantwoording, plicht liefde enzovoort.
Deze filosofie biedt ons een weg om tot de kern van het probleem door te dringen, door de altijd naar buiten gerichte blik naar binnen te keren. Dit omkeerproces is het fundamentele beginsel van deze filosofie.

Met nadruk wordt erop gewezen om niets van deze filosofie aan te nemen. Zelfstandig nadenken en onderzoeken is een voorwaarde om tot de wortel van onze problematiek door te dringen.
Wanneer we eenmaal weten waar de wortel van onze problematiek zich bevindt, zijn we in staat om hiervan bevrijdt te raken. Zoals ook een plantje sterft als je het geen voeding meer geeft. Tijdens deze lessen krijg je meer inzicht in jezelf en je gaat een groeiproces in, diep naar je innerlijke Zelf.

Deze filosofie is universeel. Het is van toepassing op ieder mens. Deze filosofie is niet gebaseerd op religie, op geen enkele sekte, noch op andere groeperingen.

 

“Elke oorlog of ruzie is de oorzaak van het innerlijke conflict
van de mens dat in de buitenwereld
wordt uitgevochten”

 

 

Esoterische wijsbegeerten, bewustzijnsontwikkeling

Tarieven:

  • € 15.00 per les
  • of  € 55.00 per maand op de 1ste van de maand te voldoen.

Locatie:
De Vergulde Wagen 103
3824 CK, Amersfoort

Start:
Dinsdag 1 oktober 2024 

Tijd:
10.00 tot 12.00 uur