Het koninklijk geheim

Het Koninklijk geheim zoals dat wordt beschreven in De Bhagavad Gita is dat ‘alles er al is’.

Door stil te worden, jouw lichaam tot rust brengen, daarna je geest, je gedachten en je gevoelens, kom je bij de kern.  Jouw kern. De kern waar het vertrouwen is dat je gedragen wordt.
Hoe je dit doet en vooral wat dit voor jou kan opleveren, beschrijf ik voor je in dit blog.

Wat is de Bhagavad Gita?

De Bhagavad Gita gaat over een dialoog tussen Krishna en Arjuna. Krishna staat voor God zelf en Arjuna is de mens. De Bhagavad Gita gaat dus over jou en mij en onze spirituele ontwikkeling op weg naar innerlijke bevrijding.
Ieder van ons koestert een diep verlangen naar bevrijding van pijn en illusie. Arjuna’s woorden zijn ook onze woorden en zijn verlangen om het eeuwige te begrijpen  is ons verlangen en zijn overwinning is onze overwinning.

Hoe kun je stil worden?

Stil worden, ook wel meditatie genoemd, gaat niet van de één op de andere dag. Het vereist oefening, dagelijks oefening. Te beginnen met 5 min per dag en deze opbouwen naar 30-40-50 min per dag. Je kan ook meerdere keren per dag stil worden. Neem een fijne plek in je huis, ga goed zitten en sluit je ogen. Wordt even stil van binnen, sluit je ogen en richt de aandacht op de ademhaling. Je zal merken dat je door herhaaldelijk oefenen je steeds dieper in je eigen kern komt. Vaak in het begin blijven er gedachten komen en gaan. Als je dit merk kun je altijd weer terug naar de ademhaling.

Wat levert jou dit op?

Als we dan stil geworden zijn, zo stil, nog stiller dan stil in jezelf, dan is het een heilige plek in jou geworden. Zo puur en kwetsbaar. In deze stilte, je heilige plek kan de stem van God tot je gaan spreken.

In deze stilte kun je ook het vertrouwen hebben dat je gedragen wordt. Als er vertrouwen aanwezig is zal je merken dat je rustiger in het leven staat. En als jij rustiger wordt zal je omgeving ook rustiger worden. Dit heeft weer een positieve uitwerking op je dagelijks leven.

En nu?

In deze periode voor kerst, op weg naar het licht is het mooi als je stil kunt worden in afwachting van het goddelijke christusbewustzijn, dat het ook in jou mag gaan groeien, door stil te worden.
Probeer het met 5 min per dag.
Heb je hulp nodig, op zoek naar jouw stilte, of wil je graag meedoen met de maandagochtend/ avond cursus?
Neem dan contact met me op!