Filosofie - Zelfkennis

Filosofie, voeding voor de ziel.

Wat houdt filosofie en zelfkennis in?

Op weg gaan met deze filosofie, ook wel esoterische wijsbegeerten genoemd, betekent naar je zelf kijken. Niet op de manier zoals je s’ morgens in de spiegel kijkt om te kijken of je haar wel goed zit. Deze spiegel waar we mee op weg gaan toont niet onze buitenkant maar onze binnenkant. Je zou ook kunnen zeggen onze geestelijke spiegel waar we in leren kijken. Filosofie en zelfkennis biedt ons een weg om meer inzicht te krijgen over de oorzaken en gevolgen in je leven. Zo kunnen we tot de kern van onze problemen komen door de altijd naar buitengerichte blik naar binnen te richten.
Je vraagt jezelf misschien wel eens af, wat doe ik hier? en wie ben ik eigenlijk? of waarom overkomt mij dit?  De bijeenkomsten die op de maandagavond plaatsvinden zullen je hier geleidelijk aan meer antwoorden geven.

In ieders leven worden we geconfronteerd met gebeurtenissen die een hele impact kunnen hebben in je dagelijkse verdere leven. Door zelfonderzoek kunnen we erachter komen wat de bedoeling is van deze (heftige) gebeurtenissen.  Het leren ontdekken, onderzoeken van de diepere  betekenis van de gebeurtenissen die in je leven plaatsvinden zal je meer inzicht en bevrijding geven

Het zal in de loop van de bijeenkomsten duidelijk worden dat alles er moet zijn voor de ontwikkeling van je goddelijke bewustzijn wat tevens zijn uitwerkingen heeft voor het wereldbewustzijn.

Deze filosofie- zelfkennis is een universele leer die niet gericht is op religie, geloof, opleiding of wat dan ook. Deze filosofie- zelfkennis is voor iedereen die zich bewust wil worden. Geestelijk, emotioneel en spiritueel groeien op weg naar innerlijke vrede en universele liefde.
Groeien in bewustwording doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je medemens en het algehele wereld bewustzijn.

Op weg met de Bhagavad Gita

In september 2023 gaan we weer
‘Op weg met de Bhagavad Gita’ in 18 lessen.

Ieder van ons koestert een diep verlangen naar bevrijding van pijn en illusie. Arjuna’s woorden zijn ook onze woorden, zijn verlangen om het eeuwige te begrijpen, is ons verlangen en zijn overwinning is onze overwinning.

De dialoog tussen Sri Krishna en Arjuna is een prachtig metafoor voor de uitdagingen en innerlijke strijd waarmee ieder mens wordt geconfronteerd.
De Bhagavad Gita geeft meer inzicht in je levensvragen en meer verdieping in jezelf.

Is deze cursus iets voor je, begin dan vast met het lezen van dit prachtige boek. 

Aantal lessen: 18
Kosten: €12,50 per les
Adres: De Vergulde Wagen 103, 3824CK Amersfoort.

Verdere info volgt.

.

Schrijf je in!

Op maandagavond 30 januari 2023 starten we weer met 12 bijeenkomsten
filosofie, zelfkennis en meditatie.

Deze onderwerpen komen aan bod:
– het denken, de basis van alle ellende
– identificatie
– conditionering, opvoeding
– het ego/ persoonlijkheid
– karma
– enz.

Aantal lessen: 12
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
Kosten: € 12,50, incl. koffie/thee
Adres: De Vergulde Wagen 103, 3824CK, Amersfoort

Aanmelden kan hier
Zie voor data’s de agenda.