Filosofie - Zelfkennis

Filosofie, voeding voor de ziel.

Wat houdt filosofie en zelfkennis in?

Op weg gaan met deze filosofie, ook wel esoterische wijsbegeerten genoemd, betekent naar je zelf kijken. Niet op de manier zoals je s’ morgens in de spiegel kijkt om te kijken of je haar wel goed zit. Deze spiegel waar we mee op weg gaan toont niet onze buitenkant maar onze binnenkant.
Je zou ook kunnen zeggen onze geestelijke spiegel waar we in leren kijken. Filosofie en zelfkennis biedt ons een weg om meer inzicht te krijgen in de oorzaken en gevolgen die er zo in je leven plaatsvinden. Zo kunnen we tot de kern van onze problemen komen door de altijd naar buitengerichte blik naar binnen te richten. Van onbewust naar bewust, van illusie naar waarheid.

Misschien vraag je jezelf wel eens af ‘wat doe ik hier? Het is niet voor niets dat we hier zijn, op deze plek, met deze familie, collega’s, vrienden enzovoort. Elke keer als je geraakt wordt door het een of ander, gaat het namelijk niet over de ander maar over jezelf, dit is je spiegel.  In mijn lessen van Filosofie en zelfkennis ga je hier meer inzicht in krijgen waardoor je jezelf beter leert kennen maar ook de ander.

Het leren ontdekken, onderzoeken van de diepere  betekenis van de gebeurtenissen die in je leven plaatsvinden zal je meer inzicht en bevrijding geven. 
Het zal in de loop van de bijeenkomsten duidelijk worden dat alles er moet zijn voor de ontwikkeling van je goddelijke bewustzijn wat tevens zijn uitwerkingen heeft voor het wereldbewustzijn.

Willen we een betere wereld en meer vrede in de wereld en onszelf, dan is het noodzakelijk dat we eerst vrede in onszelf gaan vinden. Aangezien we met z’n allen de wereld maken.

Kijk in de agenda voor verdere informatie.

Deze filosofie- zelfkennis is een universele leer die niet gericht is op religie, geloof, opleiding of wat dan ook. Deze filosofie- zelfkennis is voor iedereen die zich bewust wil worden. Geestelijk, emotioneel en spiritueel groeien op weg naar innerlijke vrede en universele liefde.
Groeien in bewustwording doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je medemens en het algehele wereld bewustzijn.

De onderwerpen die in de lessen aan bod komen zijn:
Dualistisch denken
Conditionering
Identificatie
Ego
Relaties
enz.

Op weg met de Bhagavad Gita

In  2024 gaan we weer
‘Op weg met de Bhagavad Gita’ in 18 lessen.
Data’s volgen nog.

Ieder van ons koestert een diep verlangen naar bevrijding van pijn en illusie. Arjuna’s woorden zijn ook onze woorden, zijn verlangen om het eeuwige te begrijpen, is ons verlangen en zijn overwinning is onze overwinning.

De dialoog tussen Sri Krishna en Arjuna is een prachtig metafoor voor de uitdagingen en innerlijke strijd waarmee ieder mens wordt geconfronteerd.
De Bhagavad Gita geeft meer inzicht in je levensvragen en meer verdieping in jezelf.

Is deze cursus iets voor je, begin dan vast met het lezen van dit prachtige boek. 

Aantal lessen: 18
Kosten: €13,50 per les
Adres: De Vergulde Wagen 103, 3824 CK Amersfoort.

Verdere info volgt.

Schrijf je in!